Den letteste isolering er uden tvivl forsatsvinduer

Til at opnå ordentlig isolering på slidte vinduer, der kun består af én enkelt glasrude, benyttes forsatsvinduer. Såfremt forsatsvinduer bliver monteret korrekt, kan de isolere mere ordentligt end moderne vinduer med termoruder. Selv om min familie er glade for de sidste måneder på året, er det iskoldt at bo i vores hus, fordi det nemlig ej er isoleret korrekt. Et af de store vinduer i stuen er smadret, og de kunne generelt godt hver og én trænge til at blive udskiftet.

Trods det at vores hus med tiden er blevet forfaldent, er det egentlig skønt. Forsatsvinduer kommer til at bevare de gamle vinduer, som oftest er en vigtig del i huses udseende. For eksempel har vores vinduer et egenartet look, hvilket vi faktisk gerne kunne tænke os at bevare. Fordi mange af vinduerne bare inkluderer een enkelt rude, skal de have forsatsvinduer sat i.

En del har i ny og næ problemer med dug ifm. forsatsvinduerne. Duggen generer udsynet og kan betyde på længere sigt at nedbryde rudens maling samt træværk. Muligt er det at undgå duggen ved at sikre, at den inderste ramme er langt tættere indadtil, end den yderste ramme er på den udvendige side. Dette vil sige, at fugten, der fremkommer inde imellem ruderne, kan ventileres væk af en lidt større mængde udeluft. Forsatsvinduer kan specieldesignes ud fra ens egne vinduer, og det, synes jeg, er meget godt. Det betyder, at vi kan få bygget forsatsvinduer, der er magen til vores egne vinduer. For resten nedsættes gennemstrømningen af lys af de nyere vinduer med termoglas. Et hurtigere valg bliver forsatsvinduer på grund af dette, dersom du vil intensivere lyset i hjemmet.