En markise eller persienner?

Nogle spritnye tæpper skal jeg snart ud at erhverve, så jeg har overvejet at erhverve sisaltæpper. Jeg kunne tilmed godt tænke mig markise eller persienner til vinduet i min stue, fordi sollyset irriterer mig. Lige pt. har jeg gardiner, dog vil jeg ikke trække dem for, hver gang solen skinner, grundet at der kommer til at være så mørkt. Af den årsag har jeg tænkt mig at erhverve nogle persienner eller en markise, når jeg skal spendere penge på sisaltæpper et cetera, men jeg kan dog ej vælge mellem persienner og en markise. Jeg var på besøg hos min moster her i forgårs, som havde en markise, som hun er meget tilfreds med. Hun har desuden meget elegante sisaltæpper, jeg ligeledes gerne vil have. Jeg tror, jeg anskaffer nogle mørke sisaltæpper, af den årsag at de kommer til at være i god kontrast ift. min stue, der er ganske lys. Ifm. persiennerne plus markisen, vil jeg antageligvis få nogle gode råd fra en ekspedient, idet jeg også skal bruge penge på sisaltæpper. Jeg må derforuden finde ud af, hvilken slags markise el. persienner jeg vil bruge penge på, på grund af at du kan købe rigelige varierende typer persienner såvel som markiser. Jeg håber, arbejderen i forretningen kan give mig lidt hjælp med at træffe en beslutning. Ydermere vil jeg tage en ven med, fordi han har en meget større viden om det, end jeg har.