Høreapparater er eventuelt fremtidsudsigten for min farmand

Min betragtning er, at far nok har fået tinnitus, og han har derudover fået nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en lydfornemmelse, man kan have i ørerne, på trods af at der ej kommer nogen lyd i ørene fra omgivelserne. Far skildrer det som en tone i hans øre. Det har efterhånden varet ret mange måneder, og det virker som om, det kun bliver mere og mere slemt. Jeg synes, det er ret vanskeligt for mig, for han har altid været den person, der har lagt sit øre til, når jeg gerne ville sige noget. Nu da han ikke har sin gode hørelse mere, men en nedsat hørelse, har jeg ikke pladret helt så meget sammen med ham, det længes jeg efter.

Jeg tror, årsagen til, at far har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af larm, fordi han var tømrer i sine unge dage og ikke gjorde brug af høreværn. Der antages, at tinnitus hænger sammen med destruerede sanseceller i høresneglen i det indvendige øre, sikkert også på grund af en støjskade. Jeg er for resten lige kommet i tanke om, at jeg skal huske min bror, som er musiker, på, at han skal benytte et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til ørelægen i morgen, som så vil bedømme hans hørelse. Ørelægen henviser ham formentlig til en høreklinik, som skal lave et grundigt studium af hans hørelse. Nu vil der blive snakket om, om et høreapparat kan være løsningen på problemet.

Rigtig mange forskellige slags høreapparater kan man få, og hvert høreapparat vil blive indstillet, så det kan passe til ens hørenedsættelse. Jeg gætter på, at farmand skal have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater er produceret af to parter: selve apparatet bag ved ens øre og et småt lydrør, som vil føre lyden hen til en øreprop i den inderste del af det ydre øre og så ind i det, der kaldes trommehinden. Ovenstående høreapparater benyttes ved slemme høreproblemer og til mennesker, som har brug for justerbarhed af lyden. Man kan selv bestemme, hvorvidt man vil modtage behandling og få høreapparatet omkostningsfrit fra de officielle høreklinikker, eller hvorvidt man godt kunne tænke sig et tilskud til at købe høreapparatet ved en anerkendt privat høreklinik/af en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Ifølge mig er det flot, at du kan tage imod det gratis fra en høreklinik. Høreklinikker sørger, så vidt jeg har hørt, godt for deres patienter.

Som sagt har min farmand arbejdet på en støjfyldt arbejdsplads, og det var jo når alt kommer til alt nødvendigt med et høreværn, det er min far et godt eksempel på, da for meget støj nemlig evt. vil give dig en høreskade. Jeg har hørt, at omkring 60 pct. af dem, der har et arbejde i et støjfyldt miljø, ikke gør brug af høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et job i et band, og jeg har på fornemmelsen, at han også vil blive den uheldige ejer af en høreskade, under forudsætning af han ikke snart begynder på at anvende et musikerhøreværn, mens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>