I disse tider er det utroligt fantasirigt at bære sidste skoledag kostumer.

I vores del af verden er det sædvane, at skolebørnene på deres sidste dag som elever iklæder sig sidste skoledag kostumer (http://dramashop.dk/drama/sidste-skoledag.htm), og slynger med ”treats” til de små klassetrin. Det er uden tvivl for at udtrykke deres morskab over, at den forbindende klasseundervisning er er et overstået kapitel. Langt størstedelen har megen interesse for denne festlighed, & bruger timer på at kåre dé virkelig mesterlige sidste skoledag kostumer. På vores sidste skole dag gik jeg på efterskole, og min sidste dag som folkeskoleelev faldt af den grund sammen med, at mit fælles rejse endte. Alle vores sindstemninger kredsede således om at vi var nødt til at tage afsked med nye hjertevenner, & skolekammeraterne tænkte derfor virkelig ik’ på sidste skoledag kostumer. Men jeg vil rigtig gerne også indrømme, at jeg ej kan lide at iklæde mig hverken fastelavnskostumer (http://dramashop.dk/drama/fastelavnskostumer.htm) eller karnevalskostumer (http://dramashop.dk/drama/karnevalskostumer.htm). på andre skoler.

Vores bedsteforældre tænker tilbage på, at jeg som lille pige virkelig nød at klæde mig ud i fastelavnskostumer, men da jeg nåede en vis alder, missede jeg min lidenskab for det. Mange kan uden tvivl identificere det hylende morsomme i udklædning, men af eller anden årsag, har jeg ikke lige siden jeg var et lille menneske gået særligt meget op i karnevalskostumer. Og det er af den grund heller ikke usædvanligt, at jeg arriverer som den værst udklædte iklædt de mindst opfindsomme fastelavnskostumer! & jeg ved godt, at det er dødssygt, når samtlige andre inviterede har gjort et stort nummer ud af det. Ergo: i nærmeste fremtid vil jeg prøve at oppe mig, såsnart jeg bliver indbudt til en fest med udklædning, & finde nogle innovative karnevalskostumer.