Nyt job med kølemiddel, vibrationsafgratning/afgratning og affedtningsmiddel

Før i torsdags havde jeg ikke hørt ordene vibrationsafgratning/afgratning, kølemiddel eller affedtningsmiddel. Kølemiddel, affedtningsmiddel og vibrationsafgratning er ik rigtig noget, som har været en del af min hverdag og verden.

Og hvad er alt dette?

Som navnet antyder bliver kølemiddel brugt i systemer med køling. Fx i varmepumper og i køleskabe. Som kølemiddel kan du bruge gasser og væsker som eksempelvis nitrogen, ammoniak eller vand.

Affedtningsmiddel fungerer hensigtsmæssigt til at rengøre olie, sod, snavs, fedt mm smart til landbrug, industri, fødevarebranchen og søfartsindustrien. I virksomheden bruger vi for eksempel affedtningsmiddel til at rense inventar, plast, fliser og gulve, og derfor er affedtningsmiddel et fint allround-middel.

Afgratning som fx vibrationsafgratning bruges til at stryge grater. Og hvad er så grater? Jo de skabes når ting i metal bearbejdes hvilket kan give fejl på elementer i eksempelvis et maskineri. Derfor er vibrationsafgratning/afgratning vigtigt hos div. virksomheder. Det ser for øvrigt ud til at det er at foretrække at tage vibrationsafgratning, hvor afgratning sker mekanisk vha vibration.

Haha, man hører mange mærkelige og nye gloser som vibrationsafgratning/afgratning, kølemiddel og affedtningsmiddel, når jeg får nyt og uvant tjans. Masser af ny viden.