Vedrørende at køre til Efterskolernes dag og fornemme stemningen

Skal du på efterskole? Så oplev skolerne og vælg den rigtige. Forinden jeg kendte til Efterskolernes Dag var jeg ret meget i tvivl. Efterskolernes Dag er den dag, hvor de har åbent for nysgerrige, så du og dine forældre kan få en fornemmelse af stedet. Det bliver sandsynligvis en travl tur, men beroligende vil det være at komme på visit hos dine udvalgte skoler og smage på stemningen og tonen.

Det var et lykketræf at jeg og min mor drog til Efterskolernes Dag inden jeg besluttede mig for at vælge efterskole. Da jeg kom hjem fra Efterskolernes Dag forstod jeg, hvilket sted jeg ville ansøge. Den skole som jeg gik ud fra at jeg skulle gå efter, valgte jeg lidt overraskende fra, for til Efterskolernes Dag rev en efterskole med nogle andre fag bedre i mig. Det føltes mere bedre på min anden prioritet.

Efterskolernes Dag er en ret anspændt begivenhed. Vi har ikke nogen bil, men vi kunne gudskelov låne morbrors Houndaiy, så jeg og mine forældre kunne nå ud til alle tre skoler. Jeg opfattede nu inden længe, at det var den, jeg ville vælge, dengang vi var på skole nummer to ved Efterskolernes Dag.